Gevulde groene paprika
Receptinformatie
Snijd een kapje van de paprika’s en verwijder zaad en zaadlijsten. Verhit de olie en bak hierin de fijngesnipperde sjalotten of ui glazig. Voeg het shoarmavlees of lamsgehakt toe en bak dit al roerende 10 minuten mee. Neem het vlees uit de pan en voeg de rijst, rozijnen en saffraan- of koenjitpoeder (voor een mooie gele kleur) toe. Schep goed om en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de rijst, afgedekt, in circa 20 minuten gaar en droog koken. Schep het vlees of gehakt met de pijnboompitten door de rijst en vul hiermee de paprika’s. Zet de kapjes er weer op. Schenk circa 6 dl tomaten- of paprikasaus in een beboterde ovenschaal en zet de paprika’s hier naast elkaar in. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175ºC in circa 35 minuten gaar. Garneer met fijngeknipte peterselie.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.