stomen

Gevulde courgettes met notenrijst en lamsgehakt

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de courgette(s) over de lengte. Schraap met een lepel het zaadgedeelte er uit.
Snipper de ui.
Neem van elk kruidje 1 of 2 takjes, pluk de blaadjes af en snijd deze fijn.
Warm de oven van de combimagnetron voor op 200°C. Of warm de grill voor. Vet een ovenvaste magnetronschaal in met wat olie.

Bereiding:
Strooi de notenrijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om, voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de rijst gaar in 10 minuten.

Verhit een kleine braadpan droog voor. Roerbak hierin het lamsgehakt rul en bruin. Schep de uien en verse kruiden erbij en roerbak 2-3 minuten, zodat de uien licht kleuren. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Schep 1/3 van de rijst en de helft van de room bij het gehakt. Vul de courgettehelften met het gehaktmengsel. Schep de rest van de rijst om met de room en schep het in de magnetronschaal. Leg de gevulde courgettes er in. Verdeel de kaas gelijkmatig over de courgettehelften. Schuif de schaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan of gebruik de grillfunctie. Schakel de magnetron 10 minuten in op 300-350 Watt, zodat de courgettes gaar worden en de kaas smelt en goudbruin kleurt. Schakel de magnetron bij gebruik van de grillfunctie 5 minuten in op 600-650 Watt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge