stomen

Gevulde courgettes

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd de courgettes in stukken van circa 5 cm lengte.
(Zorg dat u per persoon 2, het liefst 3 mooie stukken krijgt). Verhit de olie en bak de stukken courgette zachtjes aan. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Laat de courgette op een laag vuur, afgedekt, in 5-10 minuten wat zachter worden en vervolgens afkoelen. Hol de courgette stukken voorzichtig uit, zorg ervoor dat er in elk stuk een bodem van 1 cm dikte overblijft. Pureer het uitgeholde vruchtvlees. Meng het gepureerde courgettevruchtvlees met de fijngehakte forel of makreelfilet, de losgeklopte kwark, zure room en 3 eetlepels fijngeknipte tuinkers. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en fijngeknipt bieslook of dille. Vul de uitgeholde stukken courgette met het forelmengsel. Serveer de gevulde courgette met volkorentoost. Garneer met tuinkers. Geef de overgebleven vulling er apart bij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge