stomen

Gevulde Chinese kool met tofu en pindasaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de Chinese kool. Snijd uit elk van de helften een deel van de groente los van de steel en haal dit deel eruit. Bewaar deze kool voor een andere keer.

Snijd de komkommer in stukjes van 3-4 cm en snijd deze in smalle staafjes of ‘partjes’.

Snijd de halve paprika in smalle reepjes.

Bereiding:
Kook de eieren nét hard in 7 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Snijd ze in kwarten.

Meng de korrels voor de gado-gadosaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 11/2 dl water en breng de saus aan de kook (2 minuten op volvermogen in de magnetron). Roer de saus krachtig glad. Voeg als de pindasaus te dik is nog wat water toe.

Verdeel de aardappelblokjes of minikrieltjes over 2 magnetronschalen. Dek de schalen af. Zet beide schalen na elkaar in de magnetron en schakel deze per schaal 3 minuten in op volvermogen, zodat de aardappeltjes helemaal gaar worden.

Leg in elke magnetronschaal een uitgeholde halve Chinese kool en schuif daarbij de aardappeltjes wat aan de kant, zodat de halve kolen stevig liggen.

Meng komkommer, paprika, tofu en taugé en verdeel het mengsel over de uitgeholde halve kolen. Strooi er eventueel wat zout over. Dek de schalen weer af. Zet elke schaal nog een keer in de magnetron en schakel deze 1 minuut op volvermogen, zodat alles nét een beetje warm wordt.

Leg de stukken ei tussen de groenten en tofu. Lepel de pindasaus er over en strooi de seroendeng en kroepoek er over. Serveer het gerecht zo en gebruik daarbij de magnetronschaal als bord.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge