stomen

Gevulde avocado’s met kikkererwtensalade

Receptinformatie

Lunchgerecht
10-20 min

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Strooi het amandelschaafsel er in en rooster ze, al omschuddend, goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier. Laat de kikkererwten uitlekken, van het kookvocht op. Schep de helft van de kikkererwten in de kom of beker van een keukenmachine of staafmixer. Voeg de gepelde knoflookteen en driekwart van het amandelschaafsel toe en hak het mengsel tot een grove puree. Voeg naar smaak citroensap, olijfolie, korianderzaad, komijnzaad en zeezout toe. Als de puree te stijf is, roer er dan wat kookvocht door.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees. Snijd (op 4 mooie toefjes na) het korianderblad wat kleiner.

Halveer de avocado’s en wip de pitten er uit. Maak met een lepel de avocadohelften los en neem ze uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en schep ze om met 1 eetlepel citroensap. Meng de avocadoblokjes met de achtergehouden kikkererwten en amandelschaafsel, de paprikasnippers, kikkererwtenpuree en het koriandergroen. Vul de 4 leeggeschepte avocadoschillen met de salade. Garneer ze met een toefje koriander.