stomen

Gevulde aubergine Boelansjè met garnalen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

De steel verwijderen en de aubergine overlangs (in de lengte) in twee helften snijden. Inkervingen maken in het vruchtvlees. In water (met zout) ongeveer 10 minuten koken, ze mogen niet gaar zijn (zodra ze beginnen te rimpelen uit het water halen). De ui of sjalot fijn snijden en met kerrie fruiten in de margarine. De garnalen uitlezen en zachtjes smoren met de gebakken ui en kerrie. Het vruchtvlees van de voorgekookte auberginehelften voorzichtig met een lepeltje uitscheppen. Er moet nog een laagje vruchtvlees in de auberginehelften overblijven. Het vruchtvlees fijn maken en vermengen met de gesmoorde garnalen. Met zout afmaken. De schilhelften vullen met het mengsel. De rand vrijlaten. De vulling met een mesje glad maken. Paneermeel erover strooien. Hier en daar een klontje margarine of gesmolten boter erop doen. Als het mengsel vettig is, hoeft er geen margarine op. De aubergines in een beboterde vuurvaste schaal of braadslee leggen. In een warme oven plaatsen en een korstje erop laten bakken. Er op letten dat ze niet ""ploffen"" door te lang te bakken.