stomen

Gevulde artisjokken met ham en champignon

Receptinformatie

30-40 min

Snij de artisjokken aan de onderzijde gelijk, verwijderd de harde buitenste balderen en knip de punten van de binnenbladeren recht af. Verwijder het hooi aan de binnenzijde. Wrijf het snijvlak in met citroen om verkleuring te voorkomen. Kook de artisjokken in water met zout half gaar.
Hak de champignons en bak deze met een fijngesnipperde ui in hete olie. Voeg peper, zout en hamblokjes toe. Roer goed om en voeg de tomatenpuree, peterselie en wat paneermeel of broodkruim toe. Vul de artisjokharten met dit mengsel en bedek de vulling met een plakje bacon. Plaats de artisjokken in een vuurvaste schaal, schenk er wat witte wijn bij en dek de schotel af. Laat de artisjokken nog ongeveer 1/2 uur nagaren in een warme oven.