Gevulde artisjokken met ham en champignon
Receptinformatie
Snij de artisjokken aan de onderzijde gelijk, verwijderd de harde buitenste balderen en knip de punten van de binnenbladeren recht af. Verwijder het hooi aan de binnenzijde. Wrijf het snijvlak in met citroen om verkleuring te voorkomen. Kook de artisjokken in water met zout half gaar.
Hak de champignons en bak deze met een fijngesnipperde ui in hete olie. Voeg peper, zout en hamblokjes toe. Roer goed om en voeg de tomatenpuree, peterselie en wat paneermeel of broodkruim toe. Vul de artisjokharten met dit mengsel en bedek de vulling met een plakje bacon. Plaats de artisjokken in een vuurvaste schaal, schenk er wat witte wijn bij en dek de schotel af. Laat de artisjokken nog ongeveer 1/2 uur nagaren in een warme oven.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.