stomen

Gevuld Turks brood met paprika, noten en feta

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Snipper de ui.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Hak de amandelen fijn.
Snijd de feta in blokjes.
Snijd het brood als een envelop open, zodat het gevuld kan worden, maar houd de opening zo klein mogelijk.

Bereiding:
Meng de paprika, ui, peterselie, amandelen, feta en kappertjes met elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Vul het brood met het mengsel en verdeel het vulsel gelijkmatig.

Leg het gevulde brood op de bakplaat van de oven. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 15 minuten knapperig en warm.

Schep de slamelange om met de dressing.

Snijd het brood in punten en serveer het warm, met de salade.