stomen

Gevuld komkommerbrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Halveer de komkommer en halveer de helften overlangs. Verwijder met een theelepel de zaadjes. Bestrooi de snijvlakken licht met wat zout en leg ze omgekeerd op keukenpapier. Snijd het stokbrood in vier stukken. Snijd de stukken verticaal in, maar niet door. Buig ze wat open en pluk wat van het broodkruim los, zodat de stokbroodstukken gevuld kunnen worden. Snijd het bosuitje in smalle ringetjes. Verkruimel de Duitse biefstuk. Kneed een kruimelig deegje van 50 gram kruidenboter en het broodkruim en meng de bosuiringen en de verkruimelde Duitse biefstuk erdoor. Warm de combi-magnetron voor op 200°C.

Bestrijk de broodstukken met wat kruidenboter. Leg in elk een stuk komkommer. Verdeel het tartaarmengsel regelmatig over de komkommerstukken. Leg de met komkommergevulde stokbroodstukken naast elkaar in een bakvorm of op de bakplaat.

Zet de bakvorm in de voorverwarmde combi-magnetron of schuif de bakplaat erin. Schakel de magnetron in op 600 Watt gecombineerd met 200°C en gratineer de komkommerbroden 10 minuten.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!