stomen

Gevuld brood met tapenade van kapucijners, rucola, tomaten en gedroogde ham

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snijd de tomaatjes in plakjes.
Snijd de ham met een scherp mes in vierkante stukjes.
Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiding:
Strooi de kapucijners in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de kapucijners gaar in 10 minuten. Stort ze in een zeef en spoel ze snel koud onder stromend koud water.

Pureer de kapucijners met de knoflook, peterselie, oregano en gedroogde tomaten. Roer er zoveel olijfolie bij, dat het een makkelijk smeerbaar mengsel wordt. Breng de tapenade op smaak met zout, peper en citroensap.

Snijd het voorgebakken brood in twee lagen. Bestrijk de onderkant dik met de tapenade. Verdeel de rucola en tomaatjes erover. Verdeel de ham erover. Bestrooi het geheel met de pizzakaas en dek het af met de tweede broodlaag. Verpak het brood in aluminiumfolie (glimkant naar binnen). Bak het brood in 10 minuten gaar en door en door warm.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge