stomen

Gevuld brood met aubergine, spinazie en gerookte kip

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Droog ze zoals hierboven wordt beschreven.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de paprika in de lengte in vieren, verwijder steel en zaadlijsten.
Halveer de romaatjes en verwijder zoveel mogelijk vocht en zaadjes.
Knip de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.
Knijp de knoflookteen uit.

Bereiding:
Verhit een rooster of grillpan voor. Meng de olijfolie met de knoflookpuree. Kwast de plakken aubergine, stukken paprika en halve tomaatjes hiermee in. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar beneden in de roosterpan en bak ze 2-3 minuten. Rooster daarna de plakken aubergine en stukken paprika aan beide kanten 2-3 minuten.

Laat intussen in een kookpan, eventueel met een paar lepels water, de spinazie slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk het water er zoveel mogelijk uit.

Snijd het voorgebakken brood in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag dik met blauwschimmelkaas en verdeel de spinazie en kerstomaatjes erover. Maal er wat zout en peper over. Leg de middelste laag er op en beleg deze met aubergine, paprika en reepjes gerookte kipfilet. Maal er wat zout en peper over en strooi het basilicum er over. Dek de stapel af met de bovenste broodlaag. Bestrijk deze met de rest van de knoflookolie en strooi het amandelschaafsel er over. Druk de broodlagen goed op elkaar.

Bak het brood op de bakplaat onderin de voorverwarmde oven in 12-14 minuten goudbruin en gaar. Als het amandelschaafsel te donker wordt, dek het brood dan af met een stukje aluminiumfolie.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge