stomen

Geurige champignonsalade met tomaten, bonen en bruschetta

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Pers de citroenen uit en zeef het sap.
Snijd de knoflooktenen fijn.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in blokjes.
Ontvel de tomaten (kruis ze in en dompel ze even in kokend water), snijd ze in plakken en snijd de plakken in blokjes. Verwijder vocht en zaden.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Zoek de veldsla uit.

Bereiding:
Breng in een pan 11/2 dl water, citroensap, knoflooksnippers, korianderzaad (in een thee-ei), laurierblad en olie aan de kook.

Voeg de paddestoelen toe en breng het opnieuw aan de kook. Kook de champignons 15 minuten, schep ze regelmatig om. Laat het kookvocht zo goed als verdampen. Verwijder korianderzaad en laurierblad. Laat het paddestoelenmengsel onder af en toe omscheppen afkoelen.

Laat de bonen uitlekken. Meng de gekookte champignons met blokjes tomaat, veldsla, bonen, bruschetta en peterselie.