stomen

Gestoofde vis met komkommer en wortel, met nieuwe aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de komkommer in stukjes van 4 cm, snijd deze in plakjes van 4 mm dikte en snijd de plakjes in reepjes.

Snijd op dezelfde wijze de wortel in reepjes.

Snijd op dezelfde wijze de prei in reepjes, spoel ze in een vergiet schoon.

Snijd het groen van de peterselie en het bieslook fijn.

Boen de aardappels schoon, maar schil ze niet.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 3 dl water, breng het water aan de kook. Kook de aardappels op laag vuur gaar in 20-25 minuten.

Smelt in een wok de boter, tot het gaat bruisen. Voeg het knoflook uit de pers toe, schep de groenten en de vis erbij en stoof het geheel onder af en toe omscheppen zachtjes gaar in 15 minuten. Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer de kruiden erbij.

Serveer de vishussel met de gekookte aardappels.