Gestoofde vijgen
Receptinformatie
Prik de vijgen met een vork een paar keer in. Schenk 1 dl water in een pan, voeg de suiker toe en breng het water al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost. Leg de vijgen er in, voeg het citroensap, het laurierblad en het sesamzaad toe en breng de siroop aan de kook. Dek de pan af en stoof de vijgen op het kleinste pitje (met een vlamverdeler onder de pan) 2 uur. Laat ze in de siroop afkoelen. Serveer de vijgen met een bol roomijs, een schep Turkse yoghurt of crème fraîche of met vanillesaus.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.