stomen

Gestoofde sperziebonen met geroosterd vlees en maïskolven

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Ontsteek de barbecue.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Maak de maïskolven schoon, verwijder schutblad en ‘haren’.
Haal de sperziebonen af.
Snipper de ui.
Snijd de kruiden fijn.

Bereiding:
Leg de maïskolven in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de maïskolven in 12-15 minuten gaar. Laat ze uitlekken.

Rooster de schouderkarbonades eerst zachtjes gaar in 8 minuten aan elke kant. Bak ze dan, wat dichter op de kooltjes, mooi bruin aan beide kanten. Leg dan de maïskolven erbij en rooster ze rondom lichtbruin.

Verhit de olie en fruit hierin het gesnipperde uitje. Voeg de tomatenpuree en knoflook uit de pers toe en roerbak 1 minuut. Schenk er 1/8 l kookwater van de maïs bij en voeg de bonen en de kruiden toe. Dek de pan af en stoof de bonen beetgaar in 8-10 minuten.

Serveer de geroosterde karbonades met de gestoofde bonen en de maïskolven.