stomen

Gestoofde savooiekool met gebakken zalm en dillesaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Snijd de ui in vieren, snijd de vieren in smalle boogjes.

Schil de aardappels, was ze en rasp ze op de grove rasp. Of snijd ze in piepkleine blokjes.

Knip het dillegroen fijn.

 

Bereiding

Verhit in een wok of diepe koekenpan de boter en bak hierin de uiringen, gesneden kool en geraspte of blokjes aardappel al omscheppend gaar in 15 minuten.

 

Bereid intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking de witte (wijn)saus. Gebruik eventueel bij een gewone witte saus half melk/water en half droge witte wijn. Breng de saus op smaak met mosterd, poedersuiker en flink wat van de fijngeknipte dille.

 

Verhit een kleine roosterpan droog voor en kwast de ribbels in met wat olie. Rooster hierin de zalmfilets aan beide kanten 4-5 minuten. Zalm mag nog een beetje glazig zijn.

 

Schep de rest van de dille door het koolmengsel.

 

Verdeel het koolmengsel over de borden, leg de zalmfilet er op en schep er wat dillesaus over.