stomen

Gestoofde rode kool met dadels en vijgen bij gebakken feta en gepofte aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer het uitje overlangs, snijd de helften in smalle partjes.
Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes.
Snijd de vijgen in plakjes.
Snijd het stuk feta voorzichtig in 1 cm brede plakken, let er op, dat ze heel blijven.
Stroop de tijmblaadjes af.

Bereiding:
Verhit 11/2 eetlepel olie in een kleine braadpan of wok en fruit hierin het uitje. Schep de dadels, vijgen en kool erbij, schenk het appelsap erbij en schep alles om. Dek de pan af en stoof de rode kool zachtjes gaar in 15 minuten.

Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking (in de magnetron).

Kwast de plakken feta dun in met wat olijfolie en bestrooi ze met wat peper en de tijmblaadjes. Verhit een roosterpan droog voor. Rooster de plakken feta aan beide kanten op laag vuur, zodat ze zachtjes mooi goudbruin worden. Keer ze voorzichtig met behulp van een bakspaan, om te voorkomen, dat de plakken kaas uit elkaar vallen.

Serveer de gestoofde kool met de pofaardappels en de gebakken feta.