stomen

Gestoofde raapsteeltjes met knoflook bij gebakken vis

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de stelen van de bosjes raapstelen. Was de blaadjes in een vergiet.
Boen de citroen schoon. Trek of schil met een zesteur of sambaltrekker flinterdunne sliertjes van de schil.
Hak de tenen knoflook fijn.

Bereiding:
Haal de kibbeling bij de visboer. Verwarm thuis de oven voor op 150°C. Leg de visfilet op een ovenschaal en houd het in de oven warm. Bak zelf, in de frituurpan, friet of haal het bij de snackbar (zet de geopende zak dan bij de kibbeling in de oven, zodat de friet warm blijft).

Schenk het kokende water in een kookpan en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe. Schep de raapstelen in het kokende water en blancheer de groente 1 minuut. Stort het in een vergiet en druk overtollig water er uit.

Verhit de olie in een wok. Bak hierin de knoflook lichtbruin. Schep de raapstelen, citroenschil en ansjovisfilets erbij en roerbak de groente 10 minuten.

Geef er (de vrij dikke) dressing voor ceasarsalad bij als dipsaus voor zowel de friet als de kibbeling.