stomen

Gestoofde kipkluifjes met wortels, champignons en krieltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Gebruik 1 takje rozemarijn, 2 takjes salie, 2 takjes oregano. Pluk de blaadjes af. Knip de kruiden en het peterseliegroen wat fijner.

Bereiding:
Bak in een braadpan de rookspekreepjes uit, zodat ze vet loslaten. Voeg de olijfolie toe en bak hierin de kipkluifjes rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en zet het vuur hoog. Bak al omscheppend de aardappeltjes, hutspotgroente en de kastanjechampignons 5 minuten. Leg de kipkluifjes weer in de pan, voeg de kruiden en spekjes toe, schenk de sugo van tomaten erbij en breng het gerecht aan de kook. Temper de warmtebron, dek de pan af en stoof het gerecht gaar in 15-18 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge