stomen

Gestoofde Chinese kool met gebakken feta en couscous

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de Chinese kool in brede repen en halveer de grote stukken tot het min of meer vierkantjes zijn.
Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen. Snijd de stukken, met schil, in dunne partjes.
Pluk het muntblad af en snijd het in reepjes.
Snijd de feta in dikke plakken.
Wrijf de plakken feta in met harissapoeder.

Bereiding:
Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de sjalotjes 5 minuten. Schep de kool, appelpartjes en munt in de pan, schep alles om en stoof de groente gaar in 6 minuten.

Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een droog verhitte koekenpan goudbruin en schep het door de couscous.

Verhit intussen een grillpan droog voor. Kwast de kaasplakken in met wat olijfolie. Rooster ze aan beide kanten goudbruin.

Verdeel de couscous over twee borden, schep het groentemengsel er op en leg de gebakken feta erbij.