stomen

Gestoofde boontjes met macaroni en vier soorten kaas

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de tomaatjes.
Hak de knoflookteen fijn.
Pluk de tijmblaadjes af.
Snijd de kaas in blokjes.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de bonen 6 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Strooi tegelijkertijd de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni in een vergiet kort uitlekken.

Verhit in een braadpan de olie en schep de sperziebonen, tomaten, knoflook en tijm erbij en stoof het samen 5 minuten. Schep de macaroni en de kaasblokjes erbij en warm het nog even door, zodat de kaas nét gaat smelten.

Serveer de macaroni met de geraspte kaas en voeg naar smaak zout en peper toe.