stomen

Gestoofde bloemkool en broccoli in ansjovissaus, bij kalfsentrecotes en pasta

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:

Verdeel de stronkjes bloemkool en broccoli in kleine roosjes.

Snipper de halve paprika.

Snipper de ui.

Haal de ansjovisfiletjes los en verwijder de graatjes. Bewaar de olie.

Bereiding:

Kwast de kalfsentrecotes dun in met wat olie uit het blikje ansjovis.

Verhit in een braadpan de rest van de olie uit het blikje ansjovis en laat hierin 2 ansjovisfiletjes zachtjes bakken, tot ze uit elkaar vallen. Schep de paprika, ui en knoflook in de pan en fruit het mengsel zachtjes 5 minuten. Voeg de bloemkool, broccoli, rozijnen en pijnboompitjes toe en schep alles om. Schenk de wijn erbij, dek de pan af en laat het gerecht, onder af en toe omscheppen, in 10 minuten nét gaar worden.

Bereidt intussen, volgens de aanwijzingen op de verpakking, de ‘pasta carbonara’.

Verhit een grillpan droog voor. Rooster hierin de kalfsentrecotes aan beide kanten 2-3 minuten. Leg na het keren de overgebleven (in een ruitpatroon) ansjovisfiletjes op de entrecotes, zodat ze mee warmen.