Gestoofde bleekselderij met paddenstoelen
Receptinformatie
Maak de bleekselderij schoon. Verwijder de voet en de lange dunne uiteinden van de stengels.
Bewaar wat groen voor de garnering en de uiteinden voor het trekken van bouillon of voor een soep.
Was de stengels, halveer het dikke gedeelte in de lengte, en snijd de stengels in stukken van circa 5 cm lengte. Verhit een hapjespan of wok. Voeg de olie of boter toe en roerbak de bleekselderij 2-3 minuten. Maak de paddestoelen naar keuze schoon en snijd ze zo nodig kleiner. Roerbak ze 1-2 minuten met de bleekselderij. Schenk de bouillon en eventueel de port of wijn erbij en laat de groente 15-20 minuten zachtjes gaar stoven. Neem de groente en paddestoelen uit de pan, houd ze warm en laat het vocht inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de bleekselderij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.