stomen

Gestoofde bananen in tamarindesiroop met kokosmelk

Receptinformatie

Nagerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Dop de tamarindepeulen, haal de pulp met zaden eruit en schep ze in een kom. Snijd de sereh in de lengte doormidden en snijd de helften in stukken. Leg ze bij de tamarinde in de kom. Voeg de limoenbladeren toe. Breng 1/4 liter water aan de kook en schenk dit over de tamarinde. Laat de tamarinde minstens 15 minuten weken, roer het mengsel krachtig om, zeef het tamarindewater boven een schone kom en wrijf de pulp door de zeef. Breng het nat met het citroengras en de limoenbladeren aan de kook. Voeg de Javaanse suiker toe en roer, tot de suiker is opgelost. Pel de bakbananen en snijd ze in 1 cm dikke, schuine plakken. Leg ze in de siroop en stoof ze gaar in 15 minuten. Laat de banaanplakjes in de siroop afkoelen. Verdeel de banaanplakjes over 4-6 schaaltjes, lepel er wat tamarindesiroop over en schenk in elk schaaltje wat kokosmelk.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge