stomen

Gestoofde amsoi en champignons met gepofte aardappels en entrecotes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Halveer de sjalotjes en snijd de helften in smalle partjes.
Halveer de champignons.
Haal de amsoybladeren los.
Snijd de stoneleeks in schuine stukjes van 1-2 cm.
Knip de vetrand van de entrecotes tot op het vlees in.

Bereiding:
Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

Verhit een grillpan droog voor. Kwast de entrecotes dun in met olijfolie en maal er wat peper over. Rooster de entrecotes aan beide kanten 2-3 minuten.

Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotjes 1 minuut. Schep de champignons erbij en bak ze 5 minuten, zodat ze vocht loslaten en dit is verdampt. Voeg de amsoi en stoneleeks toe en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveer de entrecotes en de pofaardappels met tzatziki en roergebakken amsoi.