stomen

Gesouffleerde witlofschotel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snijd de witlofstruikjes in 2 cm brede repen.
Splits de eieren.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een soufflévorm in.

Bereiding:
Strooi de ravioli in een kookpan, voeg de gesneden witlof toe. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook ravioli en witlof beetgaar in 12 minuten, voeg na 7 minuten de stukjes paprika toe. Giet het kookwater af. Meng de chorizo erdoor.

Schep het mengsel onderin de ingevette soufflévorm.

Bereid intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking de béchamelsaus, met 3 dl melk, zodat het een dikke ragout wordt. Neem de pan van het vuur. Roer de helft van de geraspte kaas er door. Roer stuk voor stuk de eierdooiers erdoor.

Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Spatel de kaassaus er luchtig door. Schep de luchtige kaassaus op het witlof-chorizomengsel in de soufflévorm. Strooi de rest van de kaas er over.

Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven. Temper de oventemperatuur tot 175°C en bak de soufflé in 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de soufflé direct uit de oven.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge