Gesouffleerde tortilla’s met sperziebonen en garnalen
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verhit de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een taartschaal met een doorsnee gelijk aan die van de tortilla’s in.
Snipper de ui.
Snijd de vleestomaat in blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.
Haal de sperziebonen af en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd het groen van peterselie en koriander fijn.
Bereiding:
Verhit de olijfolie en fruit hierin de uisnippers en tomaatblokjes 2-3 minuten. Schep de sperziebonen, kruiden en garnalen erbij. Voeg 1-2 eetlepels citroensap en zout en peper naar smaak toe.
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eierdooiers 5 minuten. Spatel de eiwitten en de geraspte kaas erdoor. Schep dit luchtig door het bonenmengsel. Vul beide tortilla’s met het mengsel, vouw ze dubbel en leg ze met de vouw tegen elkaar aan in de ingevette ovenschaal.
Houd de oventemperatuur aan. Stel de magnetron in op 350 Watt. Schakel het apparaat 15 minuten in, zodat het soufflémengsel goudbruin kleurt en licht rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.