stomen

Gesouffleerde tortilla’s met sperziebonen en garnalen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verhit de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een taartschaal met een doorsnee gelijk aan die van de tortilla’s in.

Snipper de ui.
Snijd de vleestomaat in blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.
Haal de sperziebonen af en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd het groen van peterselie en koriander fijn.

Bereiding:
Verhit de olijfolie en fruit hierin de uisnippers en tomaatblokjes 2-3 minuten. Schep de sperziebonen, kruiden en garnalen erbij. Voeg 1-2 eetlepels citroensap en zout en peper naar smaak toe.

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eierdooiers 5 minuten. Spatel de eiwitten en de geraspte kaas erdoor. Schep dit luchtig door het bonenmengsel. Vul beide tortilla’s met het mengsel, vouw ze dubbel en leg ze met de vouw tegen elkaar aan in de ingevette ovenschaal.

Houd de oventemperatuur aan. Stel de magnetron in op 350 Watt. Schakel het apparaat 15 minuten in, zodat het soufflémengsel goudbruin kleurt en licht rijst.