stomen

Gesouffleerde spinazieschotel met kruidenstokbrood

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in.
Snipper het sjalotje.
Splits de eieren in eierdooiers en eiwitten.

Bereiding:
Leg de spinazie in een kookpan. Voeg 1 dl water toe en breng de spinazie op hoog vuur snel aan de kook. Laat de spinazie, onder af en toe omscheppen, in 4 minuten slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.

Verhit de boter. Fruit hierin het sjalotje 3 minuten. Voeg de ansjovisfiletjes toe en roer ze fijn. Roer de spinazie erbij en bak het 1 minuut. Schep de spinazie in de ovenschaal.

Bereid een dikke saus met het sauspoeder, de melk en de runderfond volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de geraspte kaas erbij en laat de kaas smelten.

Neem de sauspan van het vuur. Roer de eierdooiers door de saus. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel de eiwitten luchtig door de kaassaus. Schep de kaassaus op de spinazie en verdeel het gelijkmatig.

Zet de schaal op een rooster middenin de oven en bak het gerecht in 15 minuten goudbruin, zodat het licht rijst.

Leg het voorgebakken stokbrood naast de ovenschaal, en bak het brood goudbruin en gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.