Gesmoorde prei met amandelkwarksaus
Receptinformatie
Maak de prei schoon, verwijder alleen het heel donkere groen en snijd de prei in stukjes van circa 3 cm. Smelt de boter in een pan, voeg de honing toe, laat deze even karameliseren (lichtbruin worden) en voeg de stukjes prei met wat zout en peper toe. Schep goed om en laat de prei, afgedekt, in 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Schep af en toe om. Rooster intussen de amandelen in een droge koekepan goudbruin. Klop een saus van de kwark met het appelsap en de munt en verwarm deze zonder hem te laten koken. Serveer de saus over de uitgelekte prei en garneer met de amandelen en een takje munt.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.