stomen

Gesmoorde groene paprika met geroosterde biefstuk en gebakken rozemarijnaardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Boen de aardappels, kook ze in weinig water 12 minuten voor en giet ze af. Snijd de wat afgekoelde aardappels in vieren.

Halveer de paprika’s, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in smalle halve ringen.
Verhit de grill (oven, tafel) of barbecue voor.
Snijd de ui in dunne schijven en duw de ringen los.
Hak 1 teen knoflook fijn, halveer de tweede.
Boen de citroen schoon en rasp 1 theelepel schil af.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Bereiding:
Roer een marinade van 1 eetlepel (groene) olijfolie, sherryazijn, citroenrasp, fijngehakte knoflook en basilicum. Schep de biefstukken hiermee om.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok of kleine braadpan. Bak hierin, onder af en toe omscheppen, de aardappels goudbruin en gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de halve knoflooktenen toe. Stroop op het laatst de rozemarijnnaaldjes boven de pan af. Breng de aardappels op smaak met wat zout.

Verhit 2 eetlepels olie in een tweede wok of kleine braadpan. Schep de paprika en uiringen hierin en bak ze heel zachtjes in 15-20 minuten helemaal gaar en een beetje gekarameliseerd.

Rooster de gemarineerde biefstukken in 3-5 minuten (afhankelijk van de dikte, reken op 1 minuut per 1/2 cm dikte) aan beide kanten mooi bruin en nog rozé van binnen. Breng ze pas aan tafel op smaak met zout en peper.

Serveer de biefstukken met gesmoorde paprika en gebakken aardappels.