stomen

Gesmoord tajerblad

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Snijd de bladeren los van de stelen. Snijd het onderste stuk van de stelen en schil de dikke stelen. Snijd sappige, lichtgroene stelen in smalle reepjes. Halveer de bladeren overlangs, verwijder de nerf, stapel enkele bladeren op elkaar, rol ze op en snijd ze dwars op de draad in smalle reepjes. Blancheer de reepjes tajerblad in ruim kokend water met zout 3-4 minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en fruit hierin de gesneden ui, de fijngehakte knoflook en eventueel een fijngesneden Spaanse peper. Voeg het tajerblad toe en breng de groente op smaak met iets zout. Smoor het tajerblad, afgedekt, in 3-4 minuten gaar.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!