Gesmoord tajerblad
Receptinformatie
Snijd de bladeren los van de stelen. Snijd het onderste stuk van de stelen en schil de dikke stelen. Snijd sappige, lichtgroene stelen in smalle reepjes. Halveer de bladeren overlangs, verwijder de nerf, stapel enkele bladeren op elkaar, rol ze op en snijd ze dwars op de draad in smalle reepjes. Blancheer de reepjes tajerblad in ruim kokend water met zout 3-4 minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en fruit hierin de gesneden ui, de fijngehakte knoflook en eventueel een fijngesneden Spaanse peper. Voeg het tajerblad toe en breng de groente op smaak met iets zout. Smoor het tajerblad, afgedekt, in 3-4 minuten gaar.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.