stomen

Geroosterde wortels, aardappels, uien en lamsvlees

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de lamslapjes in niet te kleine stukken.
Halveer de worteltjes over de lengte.
Halveer de aardappeltjes overdwars.
Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Pel de knoflookteentjes en halveer ze.

Bereiding:
Meng vlees, wortels, aardappels, uien en knoflook in een kom met de olie, het zeezout en peper uit de molen naar smaak.

Gebruik een ruime ovenschaal, braadslee of de bakplaat van de oven (bekleed met bakpapier). Schep het mengsel er in (of op het bakpapier, maar spreid het dan niet teveel uit). Rooster het mengsel in de voorverwarmde oven gaar in 30 minuten, schep het af en toe om. Besprenkel het geheel na 20 minuten met de balsamicoazijn.