stomen

Geroosterde vis op roerbak van prei met spinazie en eiermie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:Bestrooi de visfilets met wat zout en laat ze 15 minuten intrekken.

 

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

 

Snijd de prei in dunne schuine ringen. Zoek de spinazie uit. Halveer de limoen, snijd van beide kanten een plakje af, pers de rest uit.

 

Bereiden:Leg de mie in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Stort de mie in een vergiet, laat kort uitlekken en houd de mie, omgeschept met 1 eetlepel olie, warm in de pan.

 

Verhit een roosterpan droog voor. Bedruppel de visfilets met wat limoensap, kwast ze dun in met wat olie en rooster ze op de vleeskant 1 minuut en op de huidkant 4-5 minuten. Maal nu wat peper over de vleeskant.

 

Verhit de wok droog voor, schenk er straalsgewijs de rest van de olie in en roerbak de prei en spinazie 5 minuten, zodat de spinazie slinkt en gaar wordt. Schep op het laatst de mie erdoor. Voeg de rest van het limoensap en de ketjap toe en beng het vocht aan de kook.

 

Verdeel de pasta over twee diepe borden, leg de visfilets erbij en garneer de borden met een plakje limoen.