Geroosterde tonijnsteaks met pikante pasta en komkommersla
Receptinformatie
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Hak de knoflooktenen fijn.
Halveer de pepertjes, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het
vruchtvlees in flinterdunne reepjes.
Hak de olijven grof, hak 1 eetlepel fijn.
Neem 2 ansjovisfiletjes apart, hak de rest fijn.
Snijd de komkommer in 1/2 cm dikke plakjes en snijd de plakjes in blokjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Knip het bieslook in stukjes van 1 cm.
Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de macaroni in een vergiet, laat kort uitlekken en houd de macaroni warm in de pan.
Meng 1 theelepel knoflook met de fijngehakte olijven en 1 theelepel olijfolie en bestrijk de tonijnsteaks hiermee. Bestrooi ze met wat peper. Verhit een grillpan of roosterpan droog voor. Rooster hierin de tonijnsteaks aan beide kanten 3-4 minuten, het mag nog een beetje rozé van binnen zijn.
Verhit de rest van de olijfolie en de ansjovisolie in een steelpan met dikke bodem en roer de knoflook, pepertjes, olijven en gehakte ansjovisjes erbij. Laat het een paar minuutjes bakken. Schep de macaroni in een schaal om met de pikante olie en de peterselie.
Meng de komkommer met bieslook en schep het op de borden. Leg de tonijnsteaks op de komkommerblokjes en garneer ze met de achtergehouden ansjovisfiletjes. Schep de macaroni erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.