stomen

Geroosterde spekkabeljauw met gepofte aardappel en komkommerrelish

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Rasp de komkommer op de grove rasp, boven een zeef en laat het raspsel uitlekken (strooi er eventueel 1 theelepel zout over). Druk het vrijkomende vocht goed uit.

Halveer de paprika en Spaanse peper. Verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees van de paprika en de halve peper heel fijn.

Snijd het korianderblad fijn.

Boen de limoen schoon en rasp de schil af. Pers de vrucht uit.

Bereiding:
Bereid de pofaardappels in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kabeljauwfilet in 4 ongeveer gelijke stukken. Bestrooi ze met wat zout, limoenrasp en koriandergroen. Wikkel elk stuk in een plakje Coburgerham. Verhit de grillpan voor en bak hierin de kabeljauwfilets aan beide kanten in 4-5 minuten gaar.

Druk het komkommerraspsel nog een keer uit. Vermeng het met de gesnipperde paprika en peper, de rest van het limoenrasp, het koriandergroen, de zure room. Roer er 1 zakje van de bij de aardappels verpakte saus bij. Breng de saus op smaak met zout en peper en limoensap.

Serveer de kabeljauwfilet in ham met de gepofte aardappel en de komkommerrelish.