stomen

Geroosterde paprika met rozemarijnkorst

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schenk de olie in een grote langwerpige ovenschaal en zet de schaal vast 10 minuten in de oven om goed heet te worden. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in kwarten. Pel de knoflook en de ui en snijd ze in ringen. Neem de oven schaal uit de oven en leg de paprika’s, knoflook en laurierblad erin. Druppel de honing erover en bestrooi de groenten met peper en zout. Zet de schaal terug in de oven en bak de groenten 30-35 minuten tot ze donker beginnen te worden. Maak nu het deeg door de mix volgens de aanwijzingen op de verpakking te bereiden en/of het gekoelde deeg te mengen met de fijngehakte rozemarijnnaaldjes. Rol het deeg uit tot een lap net iets groter dan de ovenschaal. Bedek de geroosterde groenten met de deeglap en prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht weg kan. Bestrijk het deeg met olijfolie en strooi er wat (grof zee) zout over. Zet de schaal terug in de oven en bak het brood goudbruin en knapperig in 15-20 minuten. Keer de ovenschaal op een bord, zodat het deeg onder en de groente boven komen en serveer direct. Lekker met gegrilleerde entrecote maar ook met een tartaartje of lamskoteletjes. Of met gebakken vis.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!