stomen

Geroosterde maïskolven met limoenboter

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Kook de maïskolven met schutbladeren en zout circa 12 minuten in ruim kokend water. Laat de maïskolven uitlekken en iets afkoelen. Boen de limoen schoon en rasp de schil er heel fijn af. Pers de limoen uit. Hak de Spaanse peper fijn. Roer de limoenrasp, het limoensap, de Spaanse peper en de munt door de boter. Breng op smaak met zout. Vouw de schutbladeren van de maïskolf terug en bestrijk ze met de limoenboter. Vouw de bladeren weer om de maïskolven. Rooster de maïskolven nog circa 15 minuten op de barbecue of onder de hete grill.

Soms zijn maïskolven met schutbladeren niet verkrijgbaar. U kunt dan de maïskolven na het voorkoken met de gekruide boter inwrijven en in een stuk aluminiumfolie verpakken. In de folie circa 15 minuten op de barbecue roosteren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge