stomen

Geroosterde maïs, aardappel en ossenhaasbiefstuk met fruitsalsa

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Ontbrand ruim een halfuur van te voren de barbecue. Of verwarm de ovengrill of tafelgrill voor.

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Maak de maïskolven schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Snijd met een scherp mes de maïskolven elk in 4 stukken.

Boen de aardappels schoon.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stuken. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit.

Halveer de papaja en verwijder de zaadjes. Neem het vruchtvlees uit de schil.

Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten.

Bereiding:
Leg de stukken maïs en de aardappels in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook ze 15 minuten voor. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Meng in de kom van de keukenmachine mango en papajavruchtvlees, rode peper, lente-ui en muntblaadjes en hak het mengsel tot een grove puree. Breng op smaak met suiker, zout en peper.

Halveer de ossenhaasbiefstuk, zo, dat het kleine, dikke stukjes worden. Kwast ze in met olie.

Maak 4 spiesen: rijg aan elke spies: stuk maïs, stukje paprika, hele aardappel, stukje paprika, vlees, stuk maïs. Kwast ze in met wat olie. Rooster ze boven withete kooltjes, onder de voorverwarmde ovengrill of op de tafelgrill rondom 3 minuten. Reken bij een dikte van de biefstuk van 3-4 cm op 10-12 minuten in totaal. Let er op, dat er niks verbrand. Verplaats eventueel de stand van het rooster. Keer regelmatig.

Serveer de spiesen met de fruitsalsa.