stomen

Geroosterde lamsracks met knoflookaardappeltjes en kruidige courgette

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met wat olie.
Snijd de courgette in 1/2 cm dikke plakjes.
Pel de sjalotjes en tenen knoflook, halveer de sjalotjes.
Pluk de kruidenblaadjes af en snijd ze kleiner.

Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan. Bak hierin de lamsracks en aardappeltjes rondom bruin, voeg knoflooktenen en rozemarijn toe en bak ze kort even mee. Schep de aardappeltjes met knoflooktenen en rozemarijn in de ovenschaal, leg de lamsracks er boven op, maal er wat peper over en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Verhit vlak voor het serveren de bakolie opnieuw. Fruit hierin de sjalotjes 3 minuten. Schep de courgette, romaatjes en rest van de kruiden erbij en bak het mengsel samen nog 5 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Snijd de koteletjes van de lamsracks los. Serveer ze met het groentemengsel en de aardappeltjes.