Geroosterde kipspiesen met paprika
Receptinformatie
Voorbereiden: Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Schil de gember en rasp deze fijn. Roer in een kom de sojasaus, suiker, sake, gemberrasp, wasabi, zout en peper door elkaar tot een marinade. Roer de marinade door elkaar tot de suiker is opgelost. Schep in een kom de stukken kipfilet door 2/3 deel van de marinade en laat deze afgedekt in de koelkast ca. 1 uur marineren. Houd overige marinade apart om het vlees tijdens het grillen mee te bestrijken.
Bereiden: Maak de paprika’s schoon en snijd deze in stukjes. Rijg om en om stukken kipfilet en paprika aan pennen. Grill de kipspiesen in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk het vlees tijden het grillen met de achtergehouden marinade. Verdeel de spiesen over 4 borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.