stomen

Geroosterde kip op eiermie met prei en champignons

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Snijd het bladselderijgroen fijn.
Snijd de kipfilets schuin naast elkaar tot halverwege in. Bestrijk ze met hoisinsaus en sprenkel er wat olie over.

Bereiding:
Verhit een grillpan droog voor. Rooster hierin de kipfilets aan beide kanten 3-4 minuten, tot de filets van binnen gaar zijn.

Leg de mie in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om, voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de mie in 5 minuten gaar.

Verhit de rest van de olie in een kleine wok of braadpan en roerbak hierin prei en paddestoelen 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten. Voeg 1 eetlepel hoisinsaus en 1 dl kookwater van de mie toe en los de hoisinsaus al roerend op.

Stort de mie in een zeef en laat deze kort uitlekken. Schep de mie en bijna alle selderij bij de prei en paddestoelen. Breng dit op smaak met zout en peper.

Snijd de kipfilets op de inkepingen in plakjes.

Verdeel de mie over twee borden of kommen, schik de kipfiletplakjes erop en strooi de rest van de selderij er over.