stomen

Geroosterde kalfsentrecotes met rozemarijnaardappeltjes en sperziebonenrolletjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Halveer de aardappels.
Halveer de sjalotjes, snijd de helften in partjes.
Pluk de rozemarijnnaaldjes af.
Haal de sperziebonen af.

Bereiding:
Verhit in een wok de olie. Schep de aardappels erin en bak ze, onder regelmatig omscheppen, goudbruin en gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de sjalotjes toe. Schep op het laatst de rozemarijnnaaldjes erdoor.

Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet afkoelen.

Halveer de plakjes ham. Vorm bosjes van de sperziebonen en wikkel elk in een reepje ham.

Verhit een grillpan of roosterpan op hoog vuur voor. Bestrijk de kalfsentrecotes met balsamicodressing. Rooster ze aan beide kanten 2 minuten, ze mogen nog rozé van binnen zijn. Leg de sperziebonenrolletjes erbij en rooster de ham rondom knapperig.

Serveer de entrecotes met de gebakken rozemarijnaardappeltjes en de sperziebonenrolletjes. Voeg naar smaak zout en peper toe.