Geroosterde groentesalade
Receptinformatie
Snijd de paprika's elk in de lengte in 4 stukken, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snijd of schaaf de aubergine en courgette in 3 mm dikke lengteplakken. Leg de aubergineplakken in lagen in een vergiet en bestrooi iedere laag met wat zout. Laat de aubergine zo 15 minuten staan. Spoel de plakken daarna af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Kwast de groente dun in met wat knoflookpuree en groene olijfolie en rooster ze in een roosterpan, onder de grill of op een speciaal rooster op de barbecue aan beide kanten 2-3 minuten. Laat de paprika's aan de velkant helemaal zwart worden en trek het zwarte velletje er af. Maak op een laagje salade (bijvoorbeeld een melange met rucola) een stapeltje van de verschillende groente en bestrooi elke laag met verse marjoraanblaadjes, zout en peper. Druppel er vervolgens naar smaak balsamicodressing over en bestrooi de borden met grof gehakte zwarte olijven en geroosterde pijnboompitten.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.