stomen

Geroosterde fajitas en paprika in tarwetortilla met avocadosalsa

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwijder steel en zaadlijsten uit de halve paprika’s en snijd ze in dunne halve ringen.
Snijd de lente-uitjes in schuine ringen.
Pers de limoen uit.
Halveer de peper, verwijder steen en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Snijd takjes en blad van de koriander fijn.

Bereiding:
Meng de pikante olie met 2 eetlepels limoensap en een flinke draai peper. Snijd de biefstuk loodrecht op de vleesdraad in smalle plakjes. Schep ze om met de marinade en marineer ze minstens 2 uur, maar 24 uur kan ook.

Halveer de avocado. Wip de pit er uit en neem de avocadohelften met een lepel uit de schil. Snijd de avocadohelften in kleine blokjes en schep ze om met 1 eetlepel limoensap, om verkleuring tegen te gaan.

Meng avocadoblokjes, lente-uitjes, pepersnippers, koriander en citroensap met elkaar en voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Verhit een koekenpan droog voor en bak hierin de tortilla’s aan beide kanten 20 seconden. Houdt ze warm in aluminiumfolie.

Vet een roosterpan in met wat olie. Verhit de pan voor. Bak de helft van de gemarineerde biefstukreepjes en paprika hierin snel bruin en warm. Vul twee tarwetortilla’s met vleesreepjes en paprika, schep er wat avocadosalsa op.

Bak voor een tweede portie de rest van het vlees en de paprika’s.