stomen

Geroosterde entrecote met gebakken groentemix in knoflookboter

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Halveer de krieltjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Laat de boter in een hapjespan of wok smelten, tot het schuim wegtrekt. Voeg 1 eetlepel olie toe en schep de krieltjes in de pan. Bak de krieltjes onder af en toe omscheppen bijna gaar en mooi goudbruin in 12-15 minuten. Schep de groentemix erbij, knijp een knoflookteen boven de pan uit en roerbak in 3-4 minuten de groente beetgaar en de krieltjes helemaal gaar.

Knijp de tweede knoflookteen uit en meng de puree met 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met de knoflookolie en bestrooi ze met wat peper.

Verhit intussen een roosterpan droog voor. Rooster hierin de entrecotes aan beide kanten 3-4 minuten of, naar eigen smaak, wat langer.

Schep de peterselie van het vuur af door het aardappel-groentemengsel.

Bestrooi het aardappel-groentemengsel en de entrecotes aan tafel naar smaak met wat zout.