stomen

Geroosterde entrecote met gebakken groentemix in knoflookboter

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Halveer de krieltjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Laat de boter in een hapjespan of wok smelten, tot het schuim wegtrekt. Voeg 1 eetlepel olie toe en schep de krieltjes in de pan. Bak de krieltjes onder af en toe omscheppen bijna gaar en mooi goudbruin in 12-15 minuten. Schep de groentemix erbij, knijp een knoflookteen boven de pan uit en roerbak in 3-4 minuten de groente beetgaar en de krieltjes helemaal gaar.

Knijp de tweede knoflookteen uit en meng de puree met 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met de knoflookolie en bestrooi ze met wat peper.

Verhit intussen een roosterpan droog voor. Rooster hierin de entrecotes aan beide kanten 3-4 minuten of, naar eigen smaak, wat langer.

Schep de peterselie van het vuur af door het aardappel-groentemengsel.

Bestrooi het aardappel-groentemengsel en de entrecotes aan tafel naar smaak met wat zout.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge