Geroosterde biefstuk met peper en verse gember
Receptinformatie
Halveer de pepers, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Schil het stukje gember. Snijd de gember en knoflookteen in plakjes en die in reepjes. Snijd de bosuitjes in 1 cm brede schuine ringen. Snijd de paddestoelen in plakjes. Bestrijk de plakjes biefstuk met een mengsel van 1 eetlepel olie en de sesamolie.
Verhit een wok droog voor. Rooster hierin, met 3-4 tegelijk, de biefstukplakjes aan beide kanten 1 minuut. Leg ze op een (warme) serveerschaal, maal er wat zout en peper over en houdt ze warm (in een oven van 80-90°C). Schenk 2 eetlepels olie in de wok. Roerbak peper, knoflook, gember, bosui en paddestoelen hierin 4 minuten. Schep ze op de biefstuk. Schenk in de wok 1 dl water, vissaus, sojasaus en gembersiroop en breng het mengsel aan de kook. Schenk het sausje over de biefstuk. Serveer direct.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.