stomen

Gerookte Zalmsalade met bieslookboterbrood

Receptinformatie

Salade
Hoofdgerecht
10-20 min

Bieslookboterbrood

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de boter, bieslook, honing en mosterd en breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd het brood om de 2 cm schuin in (bijna door) en vul de sneden met de boter. Bak het brood in de oven in circa 8 minuten krokant en goudbruin. Snijd het brood in vieren.

?Salade

Rooster de pijnboompitten in een droge pan in circa 3 minuten goudbruin. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer halve maantjes. Halveer de cherrytomaten. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de olijven in dunne ringen. Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de mooie knapperige blaadjes van de sla. Snijd de helft van de zalm in reepjes. Meng in een grote kom de avocado’s, komkommer, pijnboompitten, cherrytomaten, kropsla, de gesneden zalm, een scheutje olijfolie, de balsamicoazijn en een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de salade en de resterende plakken zalm over borden. Serveer met het bieslookboterbrood.