stomen

Gerookte zalm met venkel en aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Snijd een stukje van de wortelaanzet van de venkelbollen af en snijd de bollen in vieren.

Halveer de voorgekookte aardappels.

Hak de knoflookteen fijn.

Snijd het peterseliegroen niet al te fijn.

 

Bereiding:

Leg de stukken venkel in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de venkel 15 minuten. Laat ze uitlekken.

 

Verhit de olie in een diepe koekenpan of hapjespan, schep de aardappelstukken om in de olie, dek de pan af en bak ze, onder af en toe omscheppen op laag vuur nog wat gaarder in 10 minuten. Neem het deksel van de pan, zet het vuur wat hoger en schep de venkelstukken er bij. Bak aardappels en venkel onder regelmatig omscheppen mooi goudbruin en verder gaar in 5 minuten. Voeg op het laatst de gehakte knoflook toe. Breng het gebakken mengsel op smaak met zout en peper. Schuif venkel en aardappels wat opzij, leg de zalmsteaks erin en warm ze, onder een keer omscheppen, op.

 

Verdeel het aardappelvenkelmengsel over 2 borden, schik de zalmsteaks erbij en strooi er wat peterselie over.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge