stomen

Gerookte makreel in courgettelinten met peterseliepasta

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Schenk in een magnetronschaal 1 dl water.
Schaaf met een kaasschaaf de courgette in lange dunne linten.

Bereiding:

Verhit een roosterpan of grilpan droog voor. Kwast de courgettelinten dun in met olijfolie. Rooster ze snel na elkaar aan beide kanten 1 minuut, zodat ze een mooi streeppatroon krijgen van de roosterpan.

Pluk het makreelvlees los. Maak evenveel makreelbergjes als er courgettelinten zijn. Wikkel de makreelbergjes, samen met een takje dille, in een courgettelint. Steek de linten eventueel vast met een cocktail prikker en zet ze strak tegen elkaar aan in de magnetronschaal. Druppel het citroensap erover, dek de schaal af en zet deze in de magnetron. Schakel de magnetron 5 minuten in op 500 Watt, zodat de makreel warm wordt en de courgettelinten net een beetje gaar.

Leg intussen de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe. Kook de pasta beetgaar in 4 minuten. Stort de pasta in een vergiet, laat kort uitlekken en meng de pasta, in de kookpan, met de peterseliepesto.

Verdeel de pasta over twee diepe borden, zet de courgette-makreelrondjes erop. Maal wat zout en peper over de borden.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge