stomen

Gepofte kastanjechampignons met blauwe kaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Gepofte kastanjechampignons met blauwe kaas

Verwarm eerst de oven voor op 200 ºC.

Halveer de champignons. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng in de ovenschaal de champignons, knoflook, peterselie en een scheut olijfolie. Hussel goed door en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Verdeel de zachte blauwe kaas over de champignons en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Pof de champignons circa 20 minuten in de oven.

Gegrilde groenten

Pel en snijd de resterende knoflook fijn. Meng in een kommetje de knoflook met een scheutje olijfolie. Snijd de courgette in plakken en bestrijk de plakken met de knoflookolie. Verwarm de grillpan en gril de plakken courgette om en om in circa 2 minuten gaar. Snijd de gegrilde rode paprika in repen. Meng in een kom de courgette, paprika en een scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Salade met gegrild brood

Bestrijk de plakken brood met olie en gril op de grillpan om en om circa 4 minuten. Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge pan. Meng in een kom de walnoten, rucola en een scheut olijfolie extra vergine. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de salade over borden en verdeel daar de champignons en de gegrilde groente over. Serveer met het brood.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!